Napište nám

zslipa@zslipa.cz

Zavolejte nám

775 845 564

Naši žáci 8. a 9. ročníku velmi ocenili aktivitu MAS Českomoravské pomezí – DĚTSKÉ FÓRUM. V rámci rozvoje občanských kompetencí se mohli vyjádřit k chodu školy a obce ze svého úhlu pohledu. Takto viděla dětské fórum pod názvem „KULATÉ STOLY“ žákyně 9. ročníku M. Adamcová:

Kulaté stoly

V pátek čtvrtou vyučovací hodinu probíhala diskuze ohledně školy a obce. Cílem bylo sepsat připomínky a nápady na zlepšení života v obci. Rozdělili jsme se do čtyř skupin.

Tématem byly čtyři oblasti:

škola

příroda, životní prostředí

obec

společnost, rodina, lidé, kamarádi.

Každá oblast byla napsaná na jednom papíře. Jednotlivé skupiny žáků postupně napsaly své nápady na všechna čtyři témata. Zaznělo tu spoustu zajímavých i vtipných názorů. Každý žák následně „dostal tři čárky“ a musel je umístit k nápadům, které mu přišly nejdůležitější. A potom se šlo na vyhodnocování.

Škola:

automaty na školní pomůcky, automaty na potraviny, možnost používat mobilní telefony o přestávkách, méně testů, po přijímačkách méně testů.

Obec

fitcentrum, oprava veřejného osvětlení, lepší spoje.

Příroda

více odpadkových košů, park s lavičkami, stromy, vodními prvky, kluziště, strom u Paletáče

Společnost

Coop a zmrzlina déle otevřeny, nepouštět hudbu nahlas na veřejných místech, zdravit starší i oni nás, více akcí a soutěží.

Tyto výsledky se předaly učitelům a zastupitelům na obci.

  • Kulate_stoly_foto_1
  • Kulate_stoly_foto_2
  • Kulate_stoly_foto_3
  • Kulate_stoly_foto_4
  • Kulate_stoly_foto_5