Napište nám

zslipa@zslipa.cz

Zavolejte nám

775 845 564

Hola, hola, škola volá!
Naši předškoláčci ze tříd Žabičky I. a II. navštívily 23. března 1.a 2. třídu ZŠ Bohuslava Reynka. Děti se na návštěvu školy moc těšily a byly zvědavé, co a kdo tam na ně čeká.
Ve škole na nás čekalo milé uvítání od dětí i paní učitelek. Paní učitelka Šárka z 1. třídy dětem ukázala, jak vypadá jejich vyzdobená třída. Děti si vyzkoušely jednoduché matematické příklady a jak probíhá vyučování. Paní učitelka Miládka ze 2. třídy každému přeškoláčkovi přiřadila nového kamaráda, se kterým společně usedly do lavic, kde na ně čekal společný úkol z Prvouky. Tím úkolem byl pracovní list, kde předškoláčci pojmenovávaly části těla a školáci je psali na označená místa. Dále nám školáčci ukázali, jak znají tvrdé a měkké souhlásky, které pak hledali ve jménech našich předškoláčků. Nakonec si děti vyzkoušely psaní na tabuli a ukázali svým novým kamarádům, jak umí počítat. Následovalo společné foto na památku, školní děti i paní učitelky dostaly za krásně připravenou hodinu malé dobrůtky a nás čekala cesta zpátky do školky. Děti odcházely s úsměvem i hrdostí, že už i ony jsou budoucími žáky ZŠ.
Tímto chceme poděkovat paním učitelkám Šárce Bucherové a Miladě Henzlové, i všem, co se na společné akci podíleli, za příjemně strávené dopoledne.