Napište nám

zslipa@zslipa.cz

Zavolejte nám

775 845 564

Námořníci z 1. třídy na školním výletě ve Štířím Dole - květen 2022

Počasí objednáno, batohy sbaleny a můžeme vyrazit vstříc dobrodružství…..

Trasa ze Ždírce nad Doubravou do Štířího Dolu dlouhá 7 km v plném slunci rozhodně vyzkoušela naši odolnost a vytrvalost, ale obstáli jsme bez ztráty kytičky. Je pravda, že cesta nám trvala 4 hodiny a přestávky byly delší než pochod sám, ale dali jsme to…Cestou jsme doplňovali tekutiny, svačili, zpívali, hráli hry, stavěli domečky pro skřítky, četli jsme turistické rozcestníky, počítali kilometry, určovali stromy…

Během dvoudenního pobytu jsme vyzkoušeli všechny radovánky, které nám rekreační středisko nabízelo: dětské hřiště s prolézačkami a vybaveným pískovištěm (s bagříky, kyblíčky, lopatkami…), jezírko s žábami a mloky, odrážedla, autíčka a další nemotorová vozidla, potok s kamínky, hrázemi a přehradami, ohniště…a nejlepší nakonec vířivku. Senzačně jsme si to užili.

Byli jsme se podívat v nedaleké oboře na divočáky, kteří měli zrovna několikadenní selátka a byla jich plná obora. Cestou jsme házeli šiškami na cíl (do stromu) a do dálky (přes potok) a hráli na schovávanou.

Do předem vyrobených deníčků jsme si poctivě všechno zaznamenávali (názvy míst, turistické zajímavosti, počty kilometrů), malovali obrázky (vířivku, selátka, potok, tůňku s mloky) a zapisovali výsledky různých her (počítání kotev), kvízů, slovních úloh, které děti samy vymýšlely ( …v oboře byly tři prasnice, 2 kanci a 20 selátek. Kolik tam bylo všech zvířátek dohromady?) a soutěží (pirátský závod).

Také první noc mimo domov a dosah milovaných rodičů jsme zvládli na výbornou, námořníci spali jako když je do vody hodí, unavení, ale šťastní….

Dokázali jsme, že jsme správný tým, který táhne za jeden provaz a umí držet při sobě. Jsem na svoje malé námořníky opravdu pyšná.

Mgr. Šárka Bucherová

 

 

  • IMG_20220515_092548
  • IMG_20220516_101914