Napište nám

zslipa@zslipa.cz

Zavolejte nám

775 845 564

Výlet 2. B do Ledče nad Sázavou

Ve středu 22. května jsme se vydali na svůj školní výlet. Navštívili jsme hrad v Ledči nad Sázavou. Se šikovným panem průvodcem jsme prošli Dětský okruh, kde byly stovky plyšových medvídků různých velikostí a barev ze všech koutů světa. Paráda. Medvídci pochází ze soukromých sbírek i z darů lidí.

Mezi hradbami hradu je ukryto bludiště s altánkem. Tady jsme se mohli proběhnout. Ve sklepení hradu jsme objevili zajímavou výstavu předmětů z české pohádky Čertí brko, která byla na hradě natáčena. Kromě této pohádky se zde natáčelo dalších 13 filmů a pohádek – např. filmy Bídníci s Gérardem Depardieu, Dartagnan a tři mušketýři, Šťastný smolař s Ivanem Trojanem v hlavní roli, Královská aféra, pohádky Micimutr, Anděl páně 2, německý dokument Židé a další. Následující část hradního podzemí patří peklu. Strašliví čerti - Krampusáci, čarodějnice, pekelný oheň, Luciferovo křeslo, padlý anděl – všichni naháněli hrůzu, ale naše děti jsou nebojácné a prohlídku pekla si užily. Potom jsme si všichni nakoupili na památku suvenýrky a po vydatné svačině jsme se vydali do města. Prošli jsme celé město, utratili zbytek kapesného a pochutnali si na dobré kopečkové zmrzlině.

Další kroky nás vedly na skalní vyhlídku na vrchu Šeptouchov nad řekou Sázavou v Ledečském krasu. Ve skále je ukrytá jeskyně s jezírkem, bohužel už není přístupná veřejnosti. Z vrcholu skály je vidět celé město. Protože jsme už viděli všechno, co bylo v plánu, rozhodli jsme se jet vláčkem do Havlíčkova Brodu o něco dříve a ještě zajít na dětské hřiště na Plovárně.

A pak už jen do Lípy, kde si nás na vlakovém nádraží vyzvedli rodiče.

Mgr. Hana Vencovská

  • Foto_3_Vylet_2_B_Ledec_kveten_2024
  • Foto_2_Vylet_2_B_Ledec_kveten_2024
  • Foto_1_Vylet_2_B_Ledec_kveten_2024