Napište nám

zslipa@zslipa.cz

Zavolejte nám

775 845 564

Jak se dařilo chytrým sovičkám v 1.A ve školním roce 2023/2024

Všichni jsme se společně sešli a seznámili ve čtvrtek 1.9.2022. Od té doby již uplynulo velké množství společně strávených dní a vzniklo nespočet krásných zážitků.

V průběhu září jsme se postupně seznamovali s celým chodem školy, ostatními třídami, paní učitelkami, paní ředitelkou a s dalšími zaměstnanci školy. Také jsme se pomalinku začali učit číst, psát a počítat. Na konci září k nám do školy přijela hudební skupina Marbo, se kterou jsme si zazpívali několik dětských písniček.

Říjen byl ve znamení Halloweenu - do školy jsme přišli ve strašidelných kostýmech a rázem paní učitelka jako čarodějnice učila nejrůznější příšery.

Postupně jsme celý podzim objevovali a psali nová písmena a číslice. A začali se pomalinku blížit Vánoce, které jsme i my ve škole společně oslavili. 5. prosince se na nás přišli podívat čerti a ty nejzlobivější děti si chtěli odnést do pekla. Naštěstí jsou v naší třídě jenom samé hodné děti a nikoho si neodnesli. V průběhu prosince jsme se šli podívat k obecnímu úřadu na slaměný betlém, vyráběli jsme ozdoby na vánoční stromeček a na konci prosince jsme jeli do Havlíčkova Brodu do kina na pohádku Tajemství staré bambitky 2. Poslední školní den v roce 2022 jsme si užili u stromečku vzájemným rozdáváním dárečků.

Začátek nového roku přinesl sníh a my neváhali ani minutu a vyrazili jsme bobovat. Od února jsme se začali učit plavat, jezdili jsme každou středu na plavecký výcvik do Havlíčkova Brodu, kde nás učili splývání, dýchání pod vodou, znak, kraul a prsa.

Naše třída také byla zapojena do projektu Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka, který pořádala Krajská knihovna v Havlíčkově Brodě. Knihovnu jsme navštívili celkem třikrát. V březnu jsme zhlédli velmi zábavné vystoupení ilustrátora Adolfa Dudka. V květnu jsme se zúčastnili výukového programu o knize Ó, ó, ó, vajíčko!, kterou napsala Ester Stará a prohlédli jsme si prostory knihovny a knížky, které v knihovně mají. Naposledy jsme v tomto školním roce do knihovny zavítali 8. června, kdy jsme předvedli, že už jsme se naučili číst a za odměnu jsme dostali knížku.

V týdnu od 27. do 31. března 2023 proběhl na 1. stupni týden mezipředmětových vztahů s tématem jaro. V rámci tohoto týdne jsme se zúčastnili výukového programu, který pro nás připravila paní Hulvová ze záchranné stanice v Pavlově. Paní Hulvová s sebou dovezla ochočenou poštolku a jehně. Poštolku jsme dokonce mohli nakrmit a získali jsme také důležité informace o tom, jak se zachovat, když v přírodě najdeme opuštěné mládě.

Koncem dubna jsme se dozvěděli zajímavé informace o Bohuslavovi Reynkovi, po kterém je pojmenovaná naše škola. Vyrazili jsme do Petrkova na zámeček, kde jsme si prohlédli vnější a vnitřní prostory zámečku a zjistili jsme, jak Bohuslav Reynek žil a co rád dělal. Týden poté nás čekal výukový program v ZOO Jihlava s názvem „Zoo v krabici“. Naučili jsme se zajímavosti o vybraných zvířátkách, která chovají v jihlavské zoo. Prošli jsme celou zahradu a zvířátka jsme viděli na vlastní oči.

zapsala Veronika Dvořáková