Napište nám

zslipa@zslipa.cz

Zavolejte nám

775 845 564

Výlet třeťáků na Bouzov

Na náš úplně první školní výlet jsme se vypravili 16. září 2021. V první ani v druhé třídě jsme na výlet kvůli covidu nemohli, a tak o to víc jsme se teď těšili. Ve škole jsme si nachystali výletníček a zapsali jsme si co všechno uvidíme.

A pak jsme se dočkali. Ráno na nás čekal autobus a my jsme vyrazili na dlouhou cestu směr Morava. Na Bouzov je to opravdu daleko. V autobuse jsme si povídali, hráli karty, někdo si četl a někdo jen tak sledoval cestu. Když jsme dojeli do cíle, tak nás čekal program v historickém areálu. Dozvěděli jsme se toho hodně o historických zbraních, vyzkoušeli jsme si střelbu z velkého praku, kuše, děla a revolveru. A pozor – v naší třídě byla Marcelka pasovaná na rytířku, protože vyhrála v rytířském souboji. Taky už víme, jak vyhrál ve starém Řecku Odysseus válku proti Tróje. K vítězství nepotřeboval sílu, ale důvtip. Právě podle jeho návodu sestavili na Bouzově největší dřevěnou stavbu koně na světě. My jsme ji celou prolezli, a protože slouží jako rozhledna, tak jsme se pěkně rozhlédli po okolí Bouzova. Všechny údaje už máme zapsané ve výletníčku. Na Bouzově mají taky krásný hrad, na kterém se natáčelo hodně pohádek. Když jsme si to všechno prohlédli, tak nás čekaly ještě Javoříčské jeskyně. Tak to bylo něco!!! Všichni jsme byli jak u vytržení z té krásy. Měli jsme štěstí na výbornou paní průvodkyni, která nám řekla spoustu zajímavostí o krápnících. A taky už víme, jak se dostalo sloní ucho do jeskyně. Že to nevíte? Tak se tam jeďte podívat. Stojí to za to. Celá třída jsme se shodli, že jeskyně byly fakt super.

A pak už nás čekala dlouhá cesta domů. Všichni jsme měli spoustu zážitků a taky nakoupených suvenýrů. Už teď se těšíme na naše další putování a věříme, že nám to letos žádný covid nepřekazí.

                                                             zapsali kluci, holky a paní učitelka Dana Výborná  

  • IMG_20210916_102006
  • IMG_20210916_111352
  • IMG_20210916_131251