Napište nám

zslipa@zslipa.cz

Zavolejte nám

775 845 564

9. třída v Praze

V úterý 11. října jsme se se třídou vydali na exkurzi do Prahy. Sešli jsme se v 6:45 na vlakovém nádraží v Havlíčkově Brodě, kde jsme nastoupili na vlak do Prahy. Bohužel náš plán nevyšel, tak jak měl. Vlak byl po cestě asi půl hodiny zpožděný, ale to nebylo vše. V Kolíně jsme neplánovaně museli přestoupit, kvůli nehodě na trati, do náhradního vlaku, který jel objížďkou, takže se z naší 1,5 hodinové cesty stala cesta tříhodinová.

Po příjezdu do Prahy na nás čekala naše průvodkyně, se kterou jsme metrem a tramvají dojeli na Pražský hrad. Paní nás provedla celým Hradem, chrámem svatého Víta, Zlatou uličkou i Královskou zahradou. Dozvěděli jsme se spoustu nových a zajímavých věcí z historie i ze současnosti. Když prohlídka skončila, došli jsme si na oběd a do Starbucks na kávu.

Odtud jsme pokračovali do Poslanecké sněmovny, kde na nás čekal náš průvodce. Posadili jsme se a on nám řekl nějaké základní informace, shlédli jsme krátký film a podívali jsme se do Poslanecké sněmovny, která byla krásně vyzdobena. Chvíli jsme pozorovali zasedání Sněmovny. Bylo skvělé vidět, jak to probíhá v realitě, nicméně už jsme museli jít na vlak, který měl opět zpoždění. Takže i s přestupem v Kolíně jsme do Havlíčkova Brodu dorazili kolem osmé hodiny večerní.

Tato exkurze byla pro mě zajímavá, přínosná a až na dlouhou cestu a sezení v uličkách ve vlaku velice vydařená.

Napsala: Zuzana Prchalová, žákyně 9. ročníku

  • 1665740862622
  • 1665740862636
  • 1665740862708