Napište nám

zslipa@zslipa.cz

Zavolejte nám

775 845 564

Cyklistické výlety - podzim 2023

V letošním školním máme v plánu uskutečňovat pro žáky od 4. třídy cyklistické výlety. Na podzim jsme stihli díky pěknému počasí celkem tři.

  1. září pro žáky 4. – 6. třídy do Havlíčkova Brodu a zpět. Naše trasa vedla přes Petrkov a Dolík. Ujeli jsme 16 km, cestou jsme se zastavili na dětském hřišti Na Plovárně a zakoupili občerstvení v Bille. Sešlo se nás 19 a všichni jsme i přes náročný terén cestu zvládli.
  2. září pro žáky 7. - 9. třídy jsme naplánovali delší trasu. Přes Petrkov, Dolík, Šmolovy, Veselici a Perknov jsme dorazili na Pelestrov. Při zpáteční cestě jsme se zastavili v restauraci U Palánů v Perknově a vychutnali si zmrzlinu či limču. Ujeli jsme celkem 32 km, cesta byla místy opravdu náročná.

A poslední 5. října byl opět pro menší cyklisty. Cesta vedla, stejně jako minule, přes Petrkov na Dolík, ale odtud jsme si vyšlapali pěkný kopeček na Selskou jizbu. Odměnou nám byly hranolky v Bistru Selská a Bikepark. Cestu jsme si pak ještě protáhli do Ovčína a stejnou trasou se vrátili zpět. Počasí sice bylo už chladnější, ale my jsme výlet opět užili.

Další cyklovýlety předpokládám uskutečníme na jaře hned, jak nám to počasí dovolí.

Těší se na vás Simona Korefová a Dana Výborná

video z 14. 9. zde

video z 15. 9. zde

video z 5. 10. zde